4-8 savaičių amžiaus paršelis,
prieskonių,
druskos.
Įdarui:
paršelio kepenys,
virti paršelio plaučiai,
100 g virtų lašinių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai tirpinto sviesto,
1 stiklinė pyrago džiūvėsėlių,
pipirų,
mairūno,
saujelė razinų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuvalyto, kaip aprašyta kepto paršelio recepte, paršelio vidus ir išorė įtrinami druska bei prieskoniais, paliekama keletai valandų įsisūrėti. Vidus prikemšamas įdaro ir užsiuvama.Kepama pamovus ant iešmo iš pradžių ant mažos ugnies, o po to ant didesnės, vis pavartant.
Paršelio kepenys sukapojamos arba permalamos mėsmale stambiais peiliukais, pridedama virtų lašinių, taip pat virti paršelio plaučiai. Viskas sukapojama, sumaišoma ir pertrinama. Į šią masę įplakamas kiaušinis, pridedama tirpinto sviesto, pyrago džiūvėsėlių, prieskonių (druskos, mairūno), saujelė razinų ir gerai išmaišoma. Šia mase prikemšamas paršelio vidus.