400 g miltų,
30 g mielių,
0,5 stiklinės cukraus,
1 stiklinė pieno,
2 tryniai,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sviesto,
tarkuota citrinos žievelė,
malti migdolai,
druskos,
2 šaukštai degtinės,
pusė butelio aliejaus,
1 pakelis kiaulės taukų virimui.
GAMINIMAS:
Iš pašildyto pieno, 1/3 receptūroje nurodytų miltų užmaišoma tešla. Į ją sudedamos su nedideliu cukraus kiekiu ištrintos mi9elės. Pridengus drobele, tešla kildinama. Kol ji kyla, tryniai karšto vandens vonelėje išplakami su druska. Pakilusi tešla gerai išplakama, sudedami tryniai, įpilama degtinė, įsijojami likę miltai ir viskas gerai išminkoma.
Baigiant minkyti, supilamas tirpytas sviestas, malti migdolai, tarkuota citrinos žievelė. Minkoma ilgai, kol tešla nebeblizga. Kad nedžiūtų, tešlos paviršius patepamas sviestu. Dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešlos formuojamos graikiško riešuto dydžio spurgos.
Jos sudedamos ant sviestu patepto pergamentinio popieriaus, kad dar kartą pakiltų. Verdama įkaitintuose riebaluose. Verdant spurgų nereikia vartyti. Jos išverda per 7 minutes. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ant rėčio, kad nuvarvėtų riebalai. Dar šiltos apibarstomos miltiniu cukrumi, cinamonu.