Sūdytos žaliuokės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūdytos žaliuokės


INGREDIENTAI:

500 g žaliuokių,
50 g druskos.


GAMINIMAS:

Šviežias žaliuokes nuplaukite, didesnes pasmulkinkite. Sumaišykite su druska ir sudėkite į stiklainį. Uždenkite, bet ne sandariai. Per kelias dienas turi atsirasti sulčių. Tuomet grybus kartu su sultimis perdėkite į mažesnį stiklainį, pripildykite iki pat viršaus, paspauskite ir sandariai uždarykite.

Jei nepakanka sulčių, užpilkite sūriu vandeniu, žaliuokės turi būti apsemtos. Šitaip jas galite laikyti visą žiemą-žaliuokės nepraranda skonio, lieka kietos. Prieš vartodami, grybus nuplaukite, pamirkykite šiltame vandenyje. Žaliuokes galite dėti į sriubas, salotas, tačiau ne per daug, nes jos sūrios.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668