0,5 kg juodos duonos plutelių,
5 l vandens,
250-300 g cukraus
20 g mielių,
30 g razinų.
GAMINIMAS:
Indai, kuriuose gaminama gira, turi būti labai švarūs. Mediniai ištrinami soda ir išplikomi virintu vandeniu, stikliniai-gerai išplaunami ir iškaitinami. Virintu vandeniu užpliyta džiovinta duona paliekama 12 valandų, kad pritrauktų.
Po to nusunkiama, sudedamos su nedideliu cukraus kiekiu ištrintos mielės ir likęs cukrus. Mielės dedamos į pravėsintą iki 35 laipsnių sunką. Indas uždengiamas drobele, ir gira rauginama šiltoje vietoje 15-20 val.
Viršuje atsiradusios tirštos putos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius iki kakliuko. Į kiekvieną butelį įdedama po 1 raziną, gerai užkemšama ir laikoma šaltai paguldžius. Tinka gerti po 1-2 parų.