200 g jautienos išpjovos,
česnako skiltelės,
kietojo sūrio (pavyzdžiui "Džiugas"),
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
stambios druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
rukolos salotų,
kaparių,
juodųjų alyvuogių.
GAMINIMAS:
Ant lentelės lygiomis dalimis sumaišykite druską ir pipirus, pavoliokite juose jautienos išpjovą. Suvyniokite mėsą į plėvelę ir mažiausiai valandą palaikykite šaldiklyje.
Paruoškite užpilą: sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, išspauskite česnaką. Mėsą išimkite iš šaldiklio ir labai trumpai apkepkite iš visų pusių įkaitintoje sausoje keptuvėje. Prieš tiekdami ją dar kurį laiką palaikykite šaldytuve.
Supjaustykite mėsą plonais perregimais griežinėliais. Sudėkite juos į dvi dideles lėkštes, apšlakstykite padažu. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio, kaparių ir alyvuogių, uždėkite kelis rukolos lapelius. Tiekite su itališka duona "Ciabatta".