3 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis (nebūtinai),
0,5 stiklinės aguonų,
3-4 šaukštai cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų su sūdytu vandeniu užminkoma kietoka tešla. Iškočiojama plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. 5-7 min. verdama pasūdytame vandenyje. Nuplautos aguonos nuplikomos verdančiu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui sugrūdamos arba porą kartų permalamos.
Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu vandens ir užpilama ant virtų dideliame dubenyje sudėtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti atskirai padažinėje. Skryliai valgomi ir su aguonų pienu (žiūrėkite receptus). Aguonų pienas užpilamas ant karštų ar šaltų skrylių.