0,5 kg miltų,
nepilna stiklinė pieno (vandens),
50 g aliejaus,
20 g mielių,
ketvirtis stiklinės aguonų,
100 g cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Recepte nurodytus 2/3 miltų išsijokite į dubenėlį. Jų viduje padarykite duobutę, į kurią supilkite nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles, pašildytą pieną. Viską išmaišykite, paviršių apsijokite miltais ir, uždenkite drobele, pastatykite šiltai, kad pakiltų.
Į pakilusią tešlą supilkite aliejų, įberkite cukrų, druską, įsijokite miltus ir viską gerai išminkykite. Tešlą minkykite apie 20 min. Jei atrodo minkšta, dar įsijokite miltų. Minkykite, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį.
Pridenkite drobele, dar kartą kildinkite. Iš pakilusios tešlos darykite 1 cm storio volelius, kuriuos supjaustykite aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, prėskučius pabarstykite miltais.
Sudėkite į miltais išbarstytą skardą kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 180 laipsnių, kol gražiai pagels. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, pavartykite mediniu šaukštu. Iškepti prėskučiai, kad būtų skrudesni, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje. Valandą prieš valgį jie merkiami į aguonų pieną.