1 kg karpio,
1 morka,
1 svogūnų galvutė,
saliero,
porų,
3 džiovinti baravykai,
8 kvepiantieji pipirai,
2 lauro lapeliai,
citrinos žievelių,
50-100 g duonos plutų,
druskos,
citrinos griežinėlių,
petražolių lapelių puošimui.
Padažui:
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai aliejaus,
1 stikliukas (apie 50 ml) baltojo vyno,
1 citrinos sultys,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
50 g razinų,
30-50 g džiovintų slyvų ar vyšnių,
2-3 stiklinės žuvies sultinio,
cukraus.
GAMINIMAS:
Karpį gerai išvalykite, išplaukite. Iš prieskoninių daržovių, citrinos žievelių, baravykų, duonos plutų ir prieskonių išvirkite sultinį, į kurį įdėkite karpį ir apie 0,5 val. virkite ant nestiprios ugnies.
Miltus pakepinkite aliejuje, praskieskite sultiniu, į kurį supilkite sitrinos sultis, sudėkite razinas, cukrų ir pakaitinkite. Norėdami padažui suteikti rusvą spalvą, padeginkite cukrų. Viralas turi būti saldžiai rūgštaus skonio. Nuplikykite džiovintus vaisius, jei reikia, pamirkykite, supjaustykite ruoželiais ir sudėkite į padažą.
Paruoštu ir atvėsintu padažu užpilkite atvėsintą karpį. Likusį padažą supilkite į padažinę. Karpį puoškite citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.