Lydeka drebučiuose receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lydeka drebučiuose


INGREDIENTAI:

1 kg lydekos,
200 g prieskoninių daržovių,
pipirų,
lauro lapelių,
mairūno,
druskos,
1,5 l vandens.

Drebučiams:
1 l sultinio,
1-2 šaukštai acto,
20 g želatino,
2 kiaušinių baltymai,
daržovių,
žalumynų,
kietai virtų kiaušinių puošimui.


GAMINIMAS:

Į šaltą vandenį sudėkite prieskonius bei prieskonines daržoves ir pavirinkite apie 10 min. Į šį sultinį sudėkite nuvalytą bei gerai išplautą sveiką arba gabalais pjaustytą lydeką.

Virkite ant silpnos ugnies saugojant, kad nesukristų. Verdant žuvies gabalai gali deformuotis, todėl odelė keliose vietose įpjaukite. Išvirusią lydeką atsargiai išgriebkite į žuvies pusdubenį ir atvėsinkite.

Drebučiams imkite perkoštą sultinį, kuriame virė lydeka, jei neskaidrus-nuskaidrinkite kiaušinio baltymu. Į nuskaidrintą sultinį supilkite šaltame virintame vandenyje išbrinkintą želatiną, pasūdykite ir maišant pakaitinkite, tačiau neužvirkite.

Sultinį ataušinkite ir užpilkite ant paruoštos lydekos. Gražiai atrodo žuvies gabalėliai, užpilti specialiose formelėse. Į jas įpilama bestigstančių drebučių tiek, kad būtų apsemtas dugnas.

Kai visiškai sustingsta, puoškite daržovėmis, žalumynais, kietai virtų kiaušinių gabalėliais. Ant jų vėl užpilkite atvėsinų drebučių. Jiems sustingus, dėkite žuvis ir vėl užpilkite drebučiais, kad gabalėliai būtų visiškai apsemti.

Patiekiant į stalą žuvį su drebučiais trumpam įmerkite į šiltą vandenį ir išverskite į atskirą indą. Sustingdintais drebučiais tinka puošti šaltus žuvies patiekalus. Išliekite plonu sluoksniu ir supjaustykite mažais kubeliais žuvies sultinio drebučius, sudėliokite aplink paruoštą žuvį.

Panašiai drebučiuose galima paruošti ir kitas žuvis-karpį, karšį, ungurį, tik tada imkite mažiau želatinos (10 g/l), nes šios žuvys virdamos išskiria daugiau klijingų medžiagų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668