1 lydeka,
2-3 riekutės pyrago,
1 svogūno galvutė,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų,
muškato riešuto,
citrinos,
žalumynų puošimui.
GAMINIMAS:
Atsargiai nuskuskite lydekos žvynus. Apipjaukite apie galvą, nulupkite odą. Išimkite kaulus (ašakas) ir žuvį sumalkite kartu su mirkytomis pyrago riekutėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite aliejuje ir sudėkite į žuvį.
Gerai išmaišykite ir šia mase prikimškite lydekos uogą. Stenkitės kietai neprikimšti, nes verdant masė plečiasi ir gali sutrūkti odelė. Po to prisiūkite lydekos galvą, viską suvyniokite į marlę ir virkite ant nestiprios ugnies sūdytame vandenyje.
Verdant odelę keliose vietose perdurkite aštriu įrankiu (virbu, šakute), kad nesutrūkinėtų. Baigiant sudėkite prieskonius. Lydeka atvėsinama tame pačiame sultinyje. Į stalą patiekiama pailgame žuvies pusdubenyje. Puošiama citrinos skiltelėmis, žalumynais.