Įdaryta lydeka receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryta lydeka


INGREDIENTAI:

1 lydeka,
2-3 riekutės pyrago,
1 svogūno galvutė,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų,
muškato riešuto,
citrinos,
žalumynų puošimui.


GAMINIMAS:

Atsargiai nuskuskite lydekos žvynus. Apipjaukite apie galvą, nulupkite odą. Išimkite kaulus (ašakas) ir žuvį sumalkite kartu su mirkytomis pyrago riekutėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite aliejuje ir sudėkite į žuvį.

Gerai išmaišykite ir šia mase prikimškite lydekos uogą. Stenkitės kietai neprikimšti, nes verdant masė plečiasi ir gali sutrūkti odelė. Po to prisiūkite lydekos galvą, viską suvyniokite į marlę ir virkite ant nestiprios ugnies sūdytame vandenyje.

Verdant odelę keliose vietose perdurkite aštriu įrankiu (virbu, šakute), kad nesutrūkinėtų. Baigiant sudėkite prieskonius. Lydeka atvėsinama tame pačiame sultinyje. Į stalą patiekiama pailgame žuvies pusdubenyje. Puošiama citrinos skiltelėmis, žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668