4 silkės,
300-400 g morkų,
3 svogūnai,
0,5 stiklinės aliejaus,
4 pomidorai arba pomidorų tyrės,
maltų pipirų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Silkių kaulus išimkite, nulupkite odelę. Morkas sutarkuokite burokine tarka, 2 svogūnus supjaustykite žiedeliais. Morkas ir svogūnus užpilkite aliejumi ir troškinkite, kol suminkštės/ Po to sudėkite pomidorų tyrę arba nuluptus skiltelėmis pjaustytus pomidorus, maltus pipirus, druską, cukrų ir trumpai patroškinkite.
Giliame inde eilėmis sluoksniuokite karštas morkas su svogūnais ir silkių puselėmis. Paskutinis sluoksnis turi būti morkų. Paviršius sulyginamas, atvėsinama. Puošiama kepintais iki auksinės spalvos svogūnais.