4 silkės su pieniais,
3 svogūnai,
3 šaukštai aliejaus,
pipirų,
muškato riešuto,
gvazdikėlių,
acto marinato,
daržovių,
žalumynų puošimui.
GAMINIMAS:
Silkes paruoškite kaip silkių vyniotiniams (žiūrėkite receptus). Nulupkite silkių pienių odelę, pridėkite smulkiai pjaustytų ir aliejuje kepintų svogūnų, pipirų, tarkuoto muškato ir viską gerai išmaišykite. Paruošta mase ištepkite silkių puselių vidinę pusę ir, pradedant nuo galvos pusės, susukite į rulonėlį.
Kad vyniotiniai neiširtų, prismeikite gvazdikėliu. Paruoštas silkes dėkite į aukštą indą ir užpilkite marinatu. Marinuokite 1 parą. Į stalą vyniotinius patiekite gilesniuose pusdubeniuose, pusiau užpilkite silpnu acto marinatu ir papuoškite daržovėmis, žalumynais.