3-4 silkės,
2 svogūno galvutės,
3 šaukštai aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių,
6-8 gvazdikėliai,
acto marinato,
morkų,
petražolių,
citrinos riekelių puošimui.
GAMINIMAS:
Išvalykite ir išmirkykite silkes, išimkite kaulus, palikite odelę. Perskirkite atsargiai silkes į dvi dalis, kurių vidų patepkite garstyčiomis. Įdarui skirtus svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje.
Atvėsinkite, sudėkite ant silkių puselių, išteptų garstyčiomis.Labai skanus esti džiovintų baravykų, kepintų su svogūnais, įdaras.Puseles, pradedant nuo platesnio galo, suvyniokite oda į viršų. Kad vyniotiniai neiširtų, uodegėlę prismeikite gvazdikėliu.
Vyniotinius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite marinatu. Marinuokite apie 1 parą. Į stalą vyniotinius patiekite gilesniame silkių pusdubenyje arba salotiniame indelyje. Užpilkite silpnu acto marinat, kad pusiau apsemtų. Vyniotinių viršų puoškite morkų žvaigždutėmis, petražolių lapeliais, citrinos riekutėmis.