1 kg. šernienos,
2-3 morkos,
saldžioji paprika,
5-6 skiltelės česnako,
balzaminis actas,
rozmarinas,
aliejus,
pomidorų padažas,
pipirai ir druska.
GAMINIMAS:
Visi žinome, kad paruošti šernieną taip, kad ji būtų minkšta ir sultinga - nelengva. Kotletai, ar šašlykai gaunasi sausi. Aš ruošiu iš šernienos troškinį su daržovėmis.
Šernieną supjaustau gabaliukais kiek mažesniais nei šašlykui. Sudedu į didelį emaliuotą ar stiklinį indą. Įmetu negailėdama 5-6 skilteles smulkinto česnako. Viską gerai pasūdau, papirinu. Užpilu Balzaminio acto (jis parduodamas parduotuvėse). Būtinai įberiu nemažai rozmarino. Jis tinka visiems mėsos patiekalams , o ypatingai laukinei mėsai, nes suteikia patiekalui ypatingo pikantiškumo. Viską gerai išmaišau, paminkydama rankomis, kad mėsa geriau sugertų marinatą. Taip mėsa, vis pamaišant, marinuojama ne trumpiau, kaip 1,5-2 dienas.
Tada imamas emaliuotas (ar šiaip - nepridegantis) puodas. Įpilama per 2 pirštus vandens. Sudedama marinuota šerniena. Mėsa troškinama 0,5 val. Tam, kad mėsa būtų minštesnė - į troškinį įpilu valgomą šaukštą aliejaus. Tada sudedu stambiai pjaustytas 2-3 šviežias morkas. Viską gerai įšmaišau. Troškinu apie 10 min. Po to sudedu stambiais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias paprikas. Ir porą šaukštų pomidorų padažo. Aš asmeniškai, mėgstu naudoti ne kečupą, o būtent - pomidorų padažą. Viską patroškinu dar kokias 3-5 minutes, kad daržovės nesukristų.
Troškinį patiekiu su virtais ryžiais ir daržovių salotomis, paruoštomis su saldžiarūgščiu padažu, ar raugintais agurkėliais. Taip skanu :) Niam-niam :)