500 g jūrinio ungurio,
250 g baltos žuvies filė,
700 g midijų,
400 g špinatų,
50 g sviesto,
1 svogūno,
3 nedidelių porų,
kelių skiltelių česnako,
1 litro žuvies sultinio,
500 g bulvių,
1 puokštelės "bouquet garni",
200 g grietinės,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštelių cukraus,
druskos,
baltųjų pipirų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Nuvalykite ir nuplaukite midijų geldeles. Žuvį supjaustykite maždaug 5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus sviesto ir šiek tiek patroškinkite švarius špinatų lapus be kotelių. Smulkiai supjaustytą svogūną, baltąsias porų dalis ir pasmulkintas česnako skilteles apkepinkite likusiame svieste.
Tai darykite puode, kuriame ir virsite žuvienę. Tada supilkite sultinį, suberkite kubeliais supjaustytas bulves, įmerkite "bouquet garni", pasūdykite ir leiskite užvirti. Virkite, kol bulvės suminkštės, bet dar nebus pilnai išvirusios. Sudėkite jūrinio ungurio gabalėlius, po 5 minučių-baltos žuvies filė gabalėlius, dar po 5 minučių išinkite " bouquet garni".
Sudėkite patroškintus špinatus, midijas, grietinę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, sriubą paskaninkite grūstais baltaisiais pipirais, jei reikia dar įberkite druskos. Virkite, kol prasivers midijų geldelės. Patiekite sriubą apibarstytą smulkintais žalumynais, pavyzdžiui, petražolių lapeliais.