Spanguolių midus (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Spanguolių midus (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l medaus,
6 l vandens,
1 l spanguolių sulčių,
1 l laisvai pridėtų apynių,
200 g mielių,
pakelis vanilino ar vanilės žievelės, duonos plutelių.


GAMINIMAS:

Pusę medaus ištirpinkite vandenyje ir ant silpnos ugnies virkite, kol liks 3 l vandens. Po to įpilkite dar 4 litrus vandens, sudėkite likusį medų, surištus į marlę apynius ir virkite, kol skysčio vėl liks pusė. Tada skystį ataušinkite, leiskite jam nusistoti, nupilkite į švarų medinį, molinį ar stiklinį indą.

Mieles ištrinkite su cukrumi, užtepkite ant rtijų duonos plutelių ir įmeskite jas į midų. Gėrimą pastatykite šiltoje vietoje, kad parūgtų. Po dviejų dienų pluteles išimkite, į midų pilkite šiek tiek pašildytas bei medumi pasaldintas spanguolių sultis, berkite vaniliną ir dar rauginkite 2-3 dienas. Paskui midų supilkite į sandariai uždaromą indą ir laikykite vėsioje vietoje 3-4 savaites. Po to galima gerti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668