1 l medaus,
6 l vandens,
1 l spanguolių sulčių,
1 l laisvai pridėtų apynių,
200 g mielių,
pakelis vanilino ar vanilės žievelės, duonos plutelių.
GAMINIMAS:
Pusę medaus ištirpinkite vandenyje ir ant silpnos ugnies virkite, kol liks 3 l vandens. Po to įpilkite dar 4 litrus vandens, sudėkite likusį medų, surištus į marlę apynius ir virkite, kol skysčio vėl liks pusė. Tada skystį ataušinkite, leiskite jam nusistoti, nupilkite į švarų medinį, molinį ar stiklinį indą.
Mieles ištrinkite su cukrumi, užtepkite ant rtijų duonos plutelių ir įmeskite jas į midų. Gėrimą pastatykite šiltoje vietoje, kad parūgtų. Po dviejų dienų pluteles išimkite, į midų pilkite šiek tiek pašildytas bei medumi pasaldintas spanguolių sultis, berkite vaniliną ir dar rauginkite 2-3 dienas. Paskui midų supilkite į sandariai uždaromą indą ir laikykite vėsioje vietoje 3-4 savaites. Po to galima gerti.