2 silkės,
2 stiklinės grietinės,
2 švieži ar rauginti agurkai,
100 g sviesto,
8 bulvės,
krapų arba svogūnų.
GAMINIMAS:
Neluptas silkes suvyniokite į popierių ir iškepkite ant žarijų arba specialios skardos, kurią galima padėti ant dujinės viryklos. PO to nuvyniokite popierių, iš silkių išimkite kaulus ir supjaustykite gražiais gabaliukais.
Vieną agurką stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su stikline grietinės. Kitą stiklinę grietinės sumaišykite su silkės gabaliukais. Bulves supjaustykite griežinėliais, iškepkite svieste. Į pusdubenį dėkite paruoštas silkes ir agurką, aplinkui apdėkite keptomis bulvėmis, papuoškite agurko griežinėliais, pabarstykite krapais arba svogūnais.