Kepta silkė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta silkė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 silkės,
0,5 kg bulvių,
0,5 l rūgusio pieno arba 100 g grietinės.


GAMINIMAS:

Silkių nemirkykite, tik švariai išskroskite, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Stipriai įvyniokite į švarų popierių ir kepkite 5-10 min. ant žarijų (ant įkaitusios skardos). Po to nuo silkių nuvyniokite popierių, kruopščiai jas nuvalykite, dėkite į lėkštę ir paduokite į stalą.

Prie tokių silkių paduodamos karštos bulvės, išvirtos su lupenomis, rūgusis pienas, grietinė, kastinys. Senos žemaitės prie tokios silkės paduoda ir bulves, keptas lauže arba ant žarijų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668