Ryžių apkepas su obuoliais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžių apkepas su obuoliais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 stiklinės ryžių,
6 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
truputis vanilino,
6 rūgštūs obuoliai,
50 g sviesto,
džiuvėsėlių.


GAMINIMAS:

Ryžius nuplaukite ir išvirkite. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sudėkite į atvėsusius ryžius. Baltymus gerai išplakite su vanilinu, sudėkite į ryžius ir viską sumaišykite. Nuluptus be sėklalizdžių obuolius supjaustykite griežinėliais. Į sviestu išteptą bei džiuvėsėliais pabarstytą skardą dėkite sluoksnį paruoštų ryžių, eilę griežinėliais supjaustytų obuolių.

PO to vėl dėkite ryžių sluoksnį ir taip toliau, kol bus sudėti visi ryžiai bei obuoliai. Viršus turi būti ryžių masės. Jį reikia patepti išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir iškepti. Prie ryžių apkepo paduokite grietinėlės arba pieno.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668