0,5 kg bulvių,
šaukštas sviesto,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės burokėlių sulčių,
druskos.
P a d a ž u i:
100 g rūkytų lašinukų,
2 šaukštai grietinės,
1 svogūnas.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite ir sumalkite. Į jas dėkite šaukštą sviesto, kiaušinio trynį, pilkite vandens, kur virė bulvės, gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies pakaitinkite (vandens pilti pagal reikalą, per daug nepraskieskite).
Virtus burokėlius smulkiai sutarkuokite, pro švarų skudurėlį išspauskite, sultis supilkite į košę ir gerai išmaišykite. Galima burokėlius dėti ir neišspaustus. Smulkiai supjaustytus lašinukus paspirginkite, pridėkite supjaustyto svogūno, grietinės ir užvirinkite.
Padažą galima paduoti atskirai padažinėje arba užpilti ant košės. Švenčių metu, prie maltos mėsos patiekalų košė gali būti duodama su kiaušinių tryniais (geltona) ir su burokėliais (rausva).Gaunamas gražus spalvų derinys.