Bado sriuba (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bado sriuba (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l raugintų kopūstų,
4-5 vidutinio dydžio bulvės,
1 svogūnas,
50 g aliejaus,
2,5 l vandens,
lauro lapelių,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į vandenį sudėjus smulkiai supjaustytas bulves virkite tol, kol pasidarys apyminkštės. Tada dėkite nuplautus kopūstus, smulkiai supjaustytą ir pakepintą aliejuje svogūną, lauro lapelių, pipirų, druskos.

Puodą sandariai uždenkite ir dar 20 min. pavirinkite. Galima dar įdėti smulkiai sutarkuotą morką, kad sriuba būtų gražios gelsvos spalvos. Bado sriuba valgoma su duona. Šią sriubą senieji žmonės dar vadina "Bobutyne".

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668