Paprastas obuolių sūris receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paprastas obuolių sūris


INGREDIENTAI:

5 kg obuolių,
1 kg cukraus,
pusė šaukštelio malto


GAMINIMAS:

Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir, išpjovus sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis (8-12 pagal obuolio dydį). Reikia žiūrėti, kad nepatektų įpuvusių ar sukirmijusių skiltelių, neliktų sėklų, lukštelių. Paruoštas obuolių skilteles sudėkite į emaliuotą indą ir užberkite cukrumi.

Pamaišykite, kad cukrus vienodai pasiskirstytų, ir palikite, uždengus švaria marle, kambario temperatūroje 12 ar daugiau valandų. Kitą dieną atsiradusias sultis nupilkite į indą (geriausia į emaliuotą dubenį), kuriame virs sūris, ir 15-20 min. kaitinkite, kad išgaruotų dalis vandens.

Tada į verdantį skystį suberkite obuolių skilteles ir virkite ant stiprios ugnies maišant ilgu mediniu šaukštu ar specialiai tam tikslui iš medžio išdrožta ilga mentele. Kai masė sutirštėja, reikia maišyti intensyviau, kad neprisviltų. Virkite iki 52-54 procentų sausų medžiagų pagal refraktometrą.

Jo neturint, virimo baigmė nustatoma perbraukus mentele per verdamos masės vidurį. Jeigu masė negreit susilieja, vadinasi, sūris gatavas. Karšta masė, nepaliekant oro tarpų, sukrečiama į sūrmaišius, išklotus celofanu (atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir, užlenkus vieną šoną, padaroma sūrmaišio forma; smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų).

Krečiant masę, vienas turėtų laikyti sūrmaišio ir celofano kraštus. Paskui sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami.Šį obuolių sūrį, sukrėtus į sūrmaišius, reikia labai gerai suspausti, o jam atvėsus, reikėtų dar ir paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę.

5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabinus ar padėjus ant ardelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu ar iš jo išėmus tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio priglūdęs) sausoje šaltoje patalpoje sudėjus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.

Jeigu obuolių masė išvirė nepakankamai, stangrią sūrio konsistenciją galima gauti jį padžiovinus (2-3 savaites laikyti sausoje patalpoje pakabintą su sūrmaišiu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668