Jautienos vyniotiniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos vyniotiniai


INGREDIENTAI:

0,5kg jautienos,
prieskonių,
druskos.

Įdarui:
250 g jautienos lajaus ar lašiniukų,
250 g juodos ruginės senos duonos,
1 kiaušinis,
1/2 stiklinės sultinio,
20 g sviesto,
2 šaukštai grietinės.


GAMINIMAS:

Mėsa supjaustoma plonais, bet platokais gabaliukais, išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Paskui ruošiamas įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių ar senos duonos trupinių, supjaustytų lašiniukų ar supjaustyto lajaus, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai bei druska ir viskas gerai išmaišoma.
Mėsos gabalėliai aptepami paruoštu įdaru, stipriai susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinami uždarame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio. Baigiant troškinti, supilama grietinė.
Prieš patiekiant siūlai nuimami, vyniotiniai gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį, šonuose pridedama birios grikių košės ir atskirai duodama raugintų agurkų ar tarkuotų krienų.
Perkoštas ir paskanintas padažas, kuriame vyniotiniai buvo troškinami, patiekiamas padažinėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668