600 g kiaulienos nugarinės,
2—3 riekelės pyrago,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštas miltų,
60 g aliejaus ar kitokių riebalų,
prieskonių (maltų pipirų, kalendrų, peletrūno ir kt.),
druskos,
1 stiklinė pomidorų padažo.
GAMINIMAS:
Mėsa smulkiai sukapojama, sudedamas vandenyje išmirkytas ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, prieskoniai, sugrūstas česnakas, pasūdomą ir viskas gerai išmaišoma. Masė padalijama į 4 dalis, formuojami pailgi pjausniai, voliojami miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepami riebaluose ar aliejuje.
Patiekiami sudėti į pašildytą pusdubenį, pašlakstyti sviestu ir apibarstyti susmulkintomis petražolėmis. Pomidorų padažas supilamas į padažinę. Duodama ir virtų ar keptų bulvių, troškintų ar žalių dariovių.