Obuolių ir duonos apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių ir duonos apkepas


INGREDIENTAI:

500 g obuolių,
60 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
40 g saldžiųjų migdolų,
2 kartieji migdolai,
pusės citrinos žievelė,
200 g juodos duonos džiūvėsėlių,
300 g pieno,
miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą išsukite iki purumo, suberkite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius, kapotus saldžiuosius ir karčiuosius migdolus, citrinos žievelę. Sutrintus juodos duonos džiūvėsėlius (truputį palikus formai išbarstyti) užpilkite šiltu pienu ir pamaišykite šakute, kad gerai vienodai įmirktų.

Supjaustytus obuolius dėti į paruoštą masę. Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir viską sumaišykite. Masę supilkite į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą ir kepkite apie 50-60 min. Iškepusį apkepą apibarstykite miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668