Tarkuota 1 citrinos žievelė,
1 l pieno,
300 ml grietinėlės,
1 cinamono lazdelė,
8 kiaušinių tryniai,
200 g + 2 šaukštai cukraus,
200 g miltų,
100 g riešutų (maltų),
200 g aviečių,
200 g mėlynių.
GAMINIMAS:
Pašildykite puode pieną, supilkite grietinėlę, įdėkite citrinos žievelę, cinamono lazdelę ir virkite apie 5 minutes. Kiaušinių trynius plakite su cukrumi, kol masė sutirštės, tada įdėkite miltų.
Išgriebkite iš pieno cinamono lazdelę, atsargiai supilkite karštą pieno mišinį į indą su tryniais, išmaišykite ir supilkite atgal į puodą. Pagardinkite riešutais. Virkite nuolat maišydami, kol masė sutirštės.
Uogas suberkite į sviestu pateptą formą, supilkite paruoštą mišinį. Viršų apibarstykite 2 šaukštais cukraus. Kepkite 225°C temperatūroje maždaug 10 minučių.