Veršienos kukuliai su žemės riešutų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Veršienos kukuliai su žemės riešutų padažu


INGREDIENTAI:

500 g maltos veršienos,
2 šaukštai smulkiai tarkuotų imbierų,
šaukštas susmulkintų šviežių bazilikų lapelių,
2 šaukštai aliejaus (labiausiai tinka sezamų ar alyvų),
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Padažui:
300 ml kokosų pieno (labiausiai tinka konservuotas),
125 g žemės riešutų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Į dubenį su faršu sukrėskite imbierų košę, suberkite susmulkintus bazilikus, pasūdykite pipirais ir gerai išminkykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius, dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir vartant kepkite apie 10 min.

Dailiai apskrudusius kukulius išgriebkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius. Paruoškite padažą: į puodą supilkite kokoso pieną, suberkite paskrudintus, nuluptus ir susmulkintus riešutus ir maišant kaitinkite, kol užvirs.

Tada sudėkite kukulius, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 10-15 min. Pagal skonį pasūdykite pipirais. Jei padažas penelyg sutirštėja, galima atskiesti šlakeliu virinto vandens.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668