500 g maltos veršienos,
2 šaukštai smulkiai tarkuotų imbierų,
šaukštas susmulkintų šviežių bazilikų lapelių,
2 šaukštai aliejaus (labiausiai tinka sezamų ar alyvų),
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
300 ml kokosų pieno (labiausiai tinka konservuotas),
125 g žemės riešutų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į dubenį su faršu sukrėskite imbierų košę, suberkite susmulkintus bazilikus, pasūdykite pipirais ir gerai išminkykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius, dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir vartant kepkite apie 10 min.
Dailiai apskrudusius kukulius išgriebkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius. Paruoškite padažą: į puodą supilkite kokoso pieną, suberkite paskrudintus, nuluptus ir susmulkintus riešutus ir maišant kaitinkite, kol užvirs.
Tada sudėkite kukulius, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 10-15 min. Pagal skonį pasūdykite pipirais. Jei padažas penelyg sutirštėja, galima atskiesti šlakeliu virinto vandens.