3 dideli saliero kotai,
50 g sviesto,
3 šaukštai miltų,
stiklinė pašildyto pieno,
mėgstamų prieskonių (pelerūnai, žolelių mišinys, pipirai),
100-150 g fermentinio sūrio,
2 kiaušinių tryniai,
4 kiaušinių baltymai,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Salierų kotus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Ant jų suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite pieną, viską dar kartą gerai išmaišykite. Turėtų išeiti labai tiršta košė. Ją atvėsinkite ir pabarstykite prieskoniais.
Kol masė vėsta, sutarkuokite sūrį, jį sumaišykite su kiaušinių tryniais ir suberkite į atvėsusią salierų ir miltų košę. Kitame inde iki standumo išplakite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos.
Išplaktįus baltymus atsargiai įmaišykite į sūrio ir miltų su salierais masę. Ją sukrėskite į riebalais pateptus nedidelius karščiui atsparius indelius. Kepkite 30-40 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Patariama nevarstyti orkaitės durelių, kad kepama suflė nesubliukštų.
Kol suflė kepa, ruoškite prie jos derančius papildus: skrudintas krevetes, apkepintus pievagrybius, avokadų bei džiovintų slyvų padažą.
Žalias krevetes apvirkite, išlukštenkite, pagardinkite bazilikais, paskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Pievagrybius apkepkite su bazilikais aliejuje. Iš plaktuvu susmulkinto avokado, kelių džiovintų slyvų ir pusės stiklinės grietinėlės pagaminkite padažą.