800 g kiaulienos,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto svogūnams pakepinti,
1 šaukštas grietinės,
prieskonių,
žalumynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaulienos nugarinė prie šonkauliukų supjaustoma gabaliukais, išimami kauliukai (jie bus reikalingi šlaunelėms), mėsa pamušama, pabarstoma pipirais, druska ir apdedama pakepintais svieste svogūnais, pabarstoma petražolių lapeliais ir į vidų įdedamas išimtas ir nugramdytas kauliukas. Mėsa susukama, surišama ir ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis.
Patiekiama, nuėmus siūlus ir užpylus tuo pačiu perkoštu padažu, kuriame buvo troškinama. Į perkoštą padažą pridedama svieste pakepintų svogūnų, grietinės ir maišant pakaitinama. Valgoma su virtomis bulvėmis, raugintais agurkais. Tai šventinis valgis kaime.