400 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
130 g cukraus,
16 g vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
200 g margarino,
750 g slyvų,
2 šaukštai smulkintų džiūvėsėlių,
1 šaukštas cukraus pudros ir trupučio cinamono.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Tuomet sudėti cukrų, kiaušinius, pieną, vanilinį cukrų bei kambario temperatūros margariną. Viską gerai išmaišyti. Riebalais ištepti kepimo indą, pabarstyti jį džiūvėsėliais. Paskirstyti jame gautą tešlą ir subadyti ją šakute.
Slyvas nuplauti ir nusausinti. Perpjauti jas aštriu peiliu ir išimti kaulus. Tuomet slyvų puseles sudėti ant jau paruoštos tešlos. Kepkite apie 40 minučių iki 220° C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą karštą pyragą pagardinti cukraus pudra ir cinamonu.