700 g menkės,
300 g karšto rūkymo šoninės,
2 svogūnai,
stiklinė sultinio,
miltai,
aliejus,
garstyčių grūdeliai,
smulkintos petražolės,
druska,
pipirai.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, išdarinėkite ir pasiruoškite filė gabalėlius. Juos pasūdykite, pabarstykite pipirais. Šoninei nupjaukite odelę, supjaustykite plonais ilgais griežinėliais. Šoninės juostelę klokite ant žuvies filė gabalėlio ir susukite (šoninė lieka viduje), susmeikite mediniu dantų krapštuku. Suktinukus pavoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje.
Apkeptus suktinukus sudėkite į lėkštę. Į tą patį aliejų dėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, supilkite sultinį, suberkite garstyčių grūdelius, vėl sudėkite suktinukus, uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių. Patiekiant apibarstykite smulkintomis petražolėmis.