Žąsis (maždaug 3 kg),
150 g sviesto,
veršienos sultinio,
3 g česnakų,
Kajeno pipirų,
gvazdikėlių,
150 g morkų,
150 g salierų,
100 g porų,
2 kiaušiniai,
30 g aliejaus,
100 g tarkuotų džiūvėsių,
100 g grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Žąsį paruoškite, išvalykite, apsvilinkite, įdėkite į puodą sultiniui. Įdėkite 50 g sviesto. Morkas nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, porus nulupkite ir nuplaukite, viską sudėkite į puodą drauge su salierų šaknimis. Įpilkite sultinio, kad siektų maždaug tris ketvirčius puodo aukščio. Patikrinkite,ar pakanka prieskonių, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 1 val. 30 min.-2 val.
Žąsį išimkite iš puodo, supjaustykite gabaliukais. Kiaušinius išplakite, supilkite 30 g lydyto sviesto ir aliejų. Kiekvieną žąsies gabaliuką iš pradžių pavoliokite šitame mišinyje, o po to-tarkuotuose džiūvėsiuose. Troškintuve pašildykite likusį sviestą ir apkepinkite žąsienos gabaliukus.
Tuo pat metu paruoškite padažą: 30 g sviesto ir 30 g miltų užpilkite žąsies nuoviru, įdėkite trintą česnaką, 3 gvazdikėlius, pipirų. Virkite 5-10 minučių (kol žąsienos gabaliukai gražiai paruduos). Padažą perkoškite ir sudėkite į jį grietinę. Žąsį išdėliokite ant plačios lėkštės; padažą tiekite padažinėje.