Troškinta žąsiena (Oie à la mode de visé) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta žąsiena (Oie à la mode de visé)


INGREDIENTAI:

Žąsis (maždaug 3 kg),
150 g sviesto,
veršienos sultinio,
3 g česnakų,
Kajeno pipirų,
gvazdikėlių,
150 g morkų,
150 g salierų,
100 g porų,
2 kiaušiniai,
30 g aliejaus,
100 g tarkuotų džiūvėsių,
100 g grietinės,
druskos.


GAMINIMAS:

Žąsį paruoškite, išvalykite, apsvilinkite, įdėkite į puodą sultiniui. Įdėkite 50 g sviesto. Morkas nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, porus nulupkite ir nuplaukite, viską sudėkite į puodą drauge su salierų šaknimis. Įpilkite sultinio, kad siektų maždaug tris ketvirčius puodo aukščio. Patikrinkite,ar pakanka prieskonių, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 1 val. 30 min.-2 val.

Žąsį išimkite iš puodo, supjaustykite gabaliukais. Kiaušinius išplakite, supilkite 30 g lydyto sviesto ir aliejų. Kiekvieną žąsies gabaliuką iš pradžių pavoliokite šitame mišinyje, o po to-tarkuotuose džiūvėsiuose. Troškintuve pašildykite likusį sviestą ir apkepinkite žąsienos gabaliukus.

Tuo pat metu paruoškite padažą: 30 g sviesto ir 30 g miltų užpilkite žąsies nuoviru, įdėkite trintą česnaką, 3 gvazdikėlius, pipirų. Virkite 5-10 minučių (kol žąsienos gabaliukai gražiai paruduos). Padažą perkoškite ir sudėkite į jį grietinę. Žąsį išdėliokite ant plačios lėkštės; padažą tiekite padažinėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668