500 g lęšių,
100 g svogūnų,
8 g česnakų,
aliejaus,
250 g rūkytos dešros,
trintų raudonųjų pipirų,
500 g pomidorų,
druskos,
smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Lęšius perrinkite, nuplaukite, 12 valandų pamirkykite šaltame vandenyje. Sudėkite į šiltą vandenį, iš lėto kaitinkite ir virkite vos verdančiame vandenyje maždaug 35 minutes. Keptuve pašildykite aliejų, pakepinkite jame riekelėmis supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įberkite trintų raudonųjų pipirų, sudėkite nuplautus, nuluptus, supjaustytus, be sėkliukių pomidorus.
Įberkite valgomąjį šaukštą smulkintų petražolių, maišant virkite ant stiprios ugnies, kol išeis kvapnus padažas. Sudėkite mažomis riekelėmis supjaustytą rūkytą kiaulienos dešrą. Duokite lęšiams nuvarvėti, sudėkite juos į keptuvą ir virkite ant mažos ugnies maždaug 1 valandą; lęšiai turi būti labai išvirę ir prisisunkę padažo.
Pastaba. Tokiu pat būdu galima paruošti baltąsias arba raudonąsias pupeles.