Tešlai:
300 g miltų,
vandens,
15 g kepimo mielių,
50 g riebalų,
1 kiaušinis,
druskos, pipirų.
Įdarui:
500 g pomidorų,
150 g aliejuje keptų tunų,
50 g aliejaus,
40 g kaparių,
30 g ančiuvių,
5 g česnakų,
bazilikų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, mielių, vandens ir druskos suminkykite tešlą. Valandą palaikykite šiltoje vietoje. Po to tešlą išminkykite, sudėkite į ją riebalus, kiaušinio trynį ir truputį pipirų; viską gerai sumaišykite. Trečdalį tešlos atidėkite. Likusią tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu, sudėkite į apskritą formą, paliekant aukštus kraštus.
Paruoškite tokį įdarą: karštame aliejuje pakepinkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir truputį bazilikų; ataušinkite. Į šitą mišinį sudėkite gabaliukais supjaustytus tunus ir ančiuvius, nuplautus ir nusausintus kaparius. Įdarą sukrėskite ant tešlos, uždenkite jį likusia iškočiota tešla; picos kraštus užlenkite; viršų aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkie karštoje orkaitėje 35-40 minučių.