300 g miltų,
vandens,
15 g kepimo mielių,
50 g alyvuogių aliejaus,
druskos,
300 g pomidorų tyrės,
150 g ančiuvių,
150 g fermentinio sūrio,
trintų čiobrelių.
GAMINIMAS:
Iš miltų, mielių, maždaug 100 g vandens ir druskos paruoškite lipnią tešlą (ji turi būti panaši į duonos tešlą). Palaikykite 1 valandą, kad pakiltų. Po to tešlą truputį paminkykite, iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu, suteikite skritulio formą. Užlenkite kraštus; tešlą padėkite ant skardos ir dar pusvalandį palaikykite šiltoje vietoje.
Tada ant tešlos sukrėskite pomidorų tyrę, plonomis juostelėmis supjaustytą sūrį, išdėliokite ančiuvius. Apšlakstykite alyvų aliejumi ir pabarstykite trintais čiobreliais. Kepkite karštoje orkaitėje 30-40 minučių.