400 g sluoksniuotos tešlos,
90 g sviesto,
90 g saldžiųjų migdolų,
aviečių,
gervuogių ar abrikosų uogienės,
trinto cinamono,
90 g tarkuotų džiūvėsių,
60 g miltų,
5 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksniu, sudėkite į 30 cm diametro torto formą. Ta pačia tešla išklokite formos kraštus. Uždėkite (pagal skonį) uogienės sluoksnį. Paruoškite tokį mišinį: dubenyje iki baltumo išsukite sviestą; vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius, suberkite kapotus migdolus, tarkuotus džiūvėsius ir cinamoną.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų, sumaišykite su miltais, sukrėskite į ankščiau paruoštą masę. Viską sudėkite į torto formą. Kepkite 45 minutes karštoje orkaitėje.