250 g. svogūnų,
1,5 kg ėrienos,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
1 šaukštelis džiovintų rozmarinų,
1 šaukštas džiovintų čiobrelių,
1 indelis savo sultyse konservuotų pomidorų,
3 galvutės česnakų,
žiupsnelis cukraus,
šiek tiek aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą apibarstykite pipirais ir druska, kiekvieną pjausnį apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinusi šaukštą sviesto juos apkepinkite iš abiejų pusių po 30 s, tada perdekite į riebalais išteptą kepimo indą. Nuluptus obuolius supjaustykite storais griežinėliais ir taip pat apkepinkite šaukšte sviesto. Riešutų branduolius padalykite pusiau.
Ant mėsos pjausnių uždėkite obuolius ir riešutus, uždenkite sūrio griežiniais. Kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min., kol sūris išsilydys. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite šaukšte sviesto, kol suskrus, supilkite vyną ir greit užvirinkite. Tada įmaišykite grietinę, trumpai pakaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite pipirais ir druska. Pjausnius patiekite su padažu.