Jautiena su kriaušėmis ir slyvomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena su kriaušėmis ir slyvomis


INGREDIENTAI:

800g. jautienos be kaulų,
1 svogūnas,
1 saliero gumbas,
1 lauro lapelis,
šiek tiek cukraus, druskos,
1/3 stiklinės vyno acto,
1 stiklinė jautienos sultinio,
3 kadagio uogos,
3 gvazdikėliai,
juodųjų pipirų,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai raudonojo vyno,
500g. kietų nedidelių kriaušių,
250g. slyvų,
1 šaukštas kapotų petražolių.


GAMINIMAS:

Svogūną sukapokite, salierą supjaustykite kubeliais. Kartu su laurų lapeliu, gvazdikėliais, kadagio uogomis, pipirų žirneliais užpilkite actu bei 500 ml vandens ir išvirkite marinatą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į ataušusį marinatą ir 3 val. palaikykite šaltai.

Išėmusi iš marinato nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir iš visų pusių apkepinkite. Tada perdekite į puodą, įpilkite 0,5 stiklinės sultinio bei stiklinę perkošto marinato, uždenkite. Troškinkite 1 val. 15 min. vis apšlakstydama likusiu sultiniu.

Kriaušes nulupkite, padalykite pusiau, slyvas jįjaukite, kaulelius ištraukite. Vaisius sudėkite į troškinį, supilkite vyną ir dar 15 min. patroškinkite. Išėmusi mėsą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, pipirais. Mėsą apibarstykite petražolėmis, sudėkite vaisius ir užpilkite padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668