Mėsai:
600 g avienos,
175 g lajaus,
60 g svogūnų,
3 koriandro lapai,
3 mėtos lapai,
3 mairūno lapai,
2 g kmynų,
aštrių raudonųjų pipirų,
druskos.
Daržovių košei:
800 g pomidorų,
100 g svogūnų,
5 g česnakų,
100 g alyvų aliejaus,
0,5 l vandens,
druskos,
raudonųjų pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Gabalą avienos (geriausiai kulšies) ir lajų sumalkite, suberkite smulkintus koriandrus, mėtas, mairūnus, trintus kmynus ir raudonuosius pipirus; pasūdykite, viską sumaišykite. Kukuliai turi būti aštraus skonio. Rankomis padarykite nedidelius rutuliukus.
Užvirinkite 1-2 l vandens (priklausomai nuo puodo dydžio), sudėkite kukulius ir 15 minučių virkite ant silpnos ugnies atsargiai maišant (kad kukuliai nesuirtų). Išgriebkite, ataušinkite. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabaliukais, išimkite sėklas.
Puode pašildykite aliejų, sudėkite pomidorus, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, smulkintus česnakus, petražoles, ankštinį pipirą (aštrų arba saldų – pagal skonį), pasūdykite, supilkite vandenį. Palengva užvirinkite ir 1 valandą virkite ant silpnos ugnies. Sudėkite kukulius, kad sušiltų; tiekite į stalą, kai padaže nebelieka vandens.