Morokietiški avienos kukuliai su pomidorais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morokietiški avienos kukuliai su pomidorais


INGREDIENTAI:

Mėsai:
600 g avienos,
175 g lajaus,
60 g svogūnų,
3 koriandro lapai,
3 mėtos lapai,
3 mairūno lapai,
2 g kmynų,
aštrių raudonųjų pipirų,
druskos.

Daržovių košei:
800 g pomidorų,
100 g svogūnų,
5 g česnakų,
100 g alyvų aliejaus,
0,5 l vandens,
druskos,
raudonųjų pipirų,
petražolių.


GAMINIMAS:

Gabalą avienos (geriausiai kulšies) ir lajų sumalkite, suberkite smulkintus koriandrus, mėtas, mairūnus, trintus kmynus ir raudonuosius pipirus; pasūdykite, viską sumaišykite. Kukuliai turi būti aštraus skonio. Rankomis padarykite nedidelius rutuliukus.

Užvirinkite 1-2 l vandens (priklausomai nuo puodo dydžio), sudėkite kukulius ir 15 minučių virkite ant silpnos ugnies atsargiai maišant (kad kukuliai nesuirtų). Išgriebkite, ataušinkite. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabaliukais, išimkite sėklas.

Puode pašildykite aliejų, sudėkite pomidorus, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, smulkintus česnakus, petražoles, ankštinį pipirą (aštrų arba saldų – pagal skonį), pasūdykite, supilkite vandenį. Palengva užvirinkite ir 1 valandą virkite ant silpnos ugnies. Sudėkite kukulius, kad sušiltų; tiekite į stalą, kai padaže nebelieka vandens.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668