900 g bulvių,
keptos nedidelės vištos mėsa (nuimta nuo kaulo),
1 valg. š. aliejaus,
3 skiltelės česnako,
3 nedidelės raudonos paprikos,
100 g sviesto,
2 valg. š. miltų,
2 stiklinės pieno,
3 valg. š. Mascarpone sūrio,
1 arb. š. maltų paprikų,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min. apkepti susmulkintus česnakus ir paprikas. Puode išlydyti dalį sviesto, sudėti miltus ir pakepinti. Pamažu supilti pieną. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti Mascarpone sūrį, įberti druskos, maltų paprikų. Tada įmaišyti iškepusias paprikas. Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirti bulves ir padaryti bulvių košę. Vištienos gabaliukus sudėti į sviestu pateptą kepimo indą, užpilti paprikų padažu, uždėti bulvių košę. Ant jos išdėlioti likusio sviesto gabaliukus. Kepti 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Skanaus!