10 pyragėlių:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
250 g šviežių lapinių špinatų;
1 mažas svogūnas;
1 skiltelė česnako;
1 valg. š. sviesto;
Druskos;
Pipirų;
200 g kapotos kiaulienos arba stambiai maltos mėsos.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Špinatus nuplauti, perrinkti ir nuvarvinti. Svogūną nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Česnako skiltelę nulupti, išspausti ir apkepinti karštame svieste. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, patroškinti ir ataušinti.
Tešlą iškočioti ir padalinti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos kvadratų kraštus. Špinatų masę dėti ant tešlos kvadratų, ant jų sudėti kapotą arba stambiai maltą kiaulieną, perlenkti ir gerai suspausti kraštus. Juose padaryti įpjovimus ½ cm atstumu vienas nuo kito. Taip susidariusius „dantelius“ truputį patempti.
Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti tryniu. Kišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 12-20 min.