Drezdeno kalėdinis vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Drezdeno kalėdinis vyniotinis


INGREDIENTAI:

500 g tamsių razinų;
100 g šviesių razinų;
100 g apelsinų žievelių cukatų;
100 g citrinų žievelių cukatų;
250 g kapotų migdolų;
2 pak. vanilinio cukraus;
6 valg. š. tamsaus romo;
12 lašų karčiųjų migdolų aliejaus;
1 kg miltų;
84 g mielių;
150 g cukraus;
250 ml pieno;
2 tryniai;
5500 g sviesto;
125 g cukraus pudros arba smulkaus cukraus.


GAMINIMAS:

Sumaišyti šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždengti ir palaikyti 6 valandas. Retkarčiais pamaišyti.

Miltus persijoti į didelį dubenį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles. Užberti šaukštą cukraus . Pieną pašildyti, kad būtų drungnas, pilti ant mielių ir nedideliame kiekyje miltų paruošit įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15 min. laikyti, kad pakiltų.

Paskui suberti likusį cukrų, dėti trynius ir 400 g gabaliukais supjaustyto sviesto. Pirmiausiai tešlą maišyti elektriniu maišikliu, paskui minkyti rankomis, kol tešlą pasidarys vientisa. Ją uždengti ir apie 30 min. palaikyti, kad pakiltų.

Paskui rankomis plonai suploti ant miltais pabarstyto stalo ar lentos. Ant tešlos dėti džiovintų vaisių masę, ją įspausti ir tešlą gerai išminkyti. Vėl uždengti ir dar 30 min. laikyti, kad pakiltų.

Tešlą dar truputį paminkyti. Iš jos suformuoti 3-4 cm storio ovalo formos lakštą. Viduryje tešlą išilgai šiek tiek įspausti, paskui link vidurio vieną ant kito užlenkti abu tešlos kraštus. Galimą suformuoti ir du mažesnius vyniotinius. Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų.

Vyniotinį kepti iš anksto iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 70-90 min. Likusius 150 g sviesto išlydyti. Iškepusį vyniotinį subadyti mediniu pagaliuku ir dar šiltą aptepti puse lydyto sviesto. Pabarstyti puse cukraus pudros arba smulkaus cukraus. Po 5 min. vėl aptepti likusiu sviestu ir apibarstyti likusia cukraus pudra ar smulkiu cukrumi.

Pastaba: atvėsusį pyragą, įvyniojus į aliuminio foliją galima laikyti apie savaitę laiko.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668