Kalėdiniai meduoliai „Bučiniai“ receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai meduoliai „Bučiniai“


INGREDIENTAI:

250 g medaus;
350 g cukraus;
3 kiaušiniai;
75 g sviesto;
1 arb. š. cinamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto kardamono;
75 g kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
100 g nuluptų migdolų;
1 pak. kepimo miltelių;
250 g miltų;
Riebalų skardai ištepti.


GAMINIMAS:

Jei medus kietas, jį suskystinti kaitinant karšto vandens vonelėje. Meduje ištirpinti cukrų. Masę ataušinti. Po truputį įmaišyti kiaušinius ir sviestą, paskui – prieskonius, vitrinų žievelių cukatas ir stambiai sukapotus migdolus. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Šį mišinį po truputį sumaišyti su medaus mase. Dėti tiek miltų, kad tešla būtų pakankamai kieta. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 140°C temperatūros. Iš tešlos suformuoti mažus rutuliukus. Juos sudėti ant riebalais išteptos skardos. Tarp meduolių palikti pakankamus tarpus, kad kepdami nesuliptų. Sausainius kepti nekarštoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668