200 g pieniško šokolado glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
300 g miltų;
200 g sviesto;
100 g cukraus pudros;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. cinamono miltelių;
50 g maltų migdolų.
GAMINIMAS:
Pusę pieniško šokolado glajaus sukapot ir išlydyti karšto vandens vonelėje. Ataušinti retkarčiais pamaišant. Miltus suminkyti su sviestu, cukraus pudra, kiaušiniu, druska, cinamonu, migdolais ir atvėsintu glajumi. Tešlą apie 1 val. laikyti šaldytuve. Paskui ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėti nedidelius tešlos kauburėlius.
Sausainius kepti iš anksto iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Iškepusius sausainius ataušinti. Likusį glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sausainius iki pusės panardint į glajų ir išdžiovinti.