Migdoliniai Kalėdų sausainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Migdoliniai Kalėdų sausainiai


INGREDIENTAI:

250 g sviesto;
300 g cukraus;
100 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
1 kiaušinis;
2 arb. š. cinamono;
½ arb. š. malto kardamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis muskato riešuto;
Žiupsnelis druskos;
500 g mitų;
Plokštelėmis pjaustytų migdolų.


GAMINIMAS:

Sviestą išsukti su cukrumi ir marcipanų mase, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, persijotus miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Formeles pabarstyti miltais, o taip pat miltais pabarstyti vieną arba dvi skardas.

Į formeles įspausti nedideles porcijas tešlos, išsikišusius tešlos kraštus nupjauti. Figūrėles išimti iš formų ir dėti ant skardos, prieš tai jų apačią pabarsčius migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje apie 10 min. Nuimti nuo skardos ir ataušinti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668