Kalėdiniai Elizos meduoliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai Elizos meduoliai


INGREDIENTAI:

2 kiaušiniai;
90 g medaus;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
1 nubrauktas arb. š. cinamono miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Trinta citrinos žievelė;
175 g maltų migdolų;
175 g maltų lazdyno riešutų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. miltų;
175 g smulkiais kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
85 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių cukatų;
45 apvalūs didesni popieriniai „paplotėliai“ kepimui (galima iškirpti iš kepimo popieriaus);
Šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).


GAMINIMAS:

Kiaušinius iki purios masės išplakti su medumi. Įmaišyti prieskonius, migdolus, lazdyno riešutus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei cukatas. Orkaitę įkaitinti iki 150-175°C temperatūros.

Popierinius „paplotėlius“ paskirstyti ant skardų. Tešlą tepti ant jų maždaug 1 cm storio sluoksniu (viduryje sluoksnis gali būti šiek tiek storesnis). Palikti ½ cm pločio popierinio „paplotėlio“ kraštus neapteptus. Meduolius dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min. Išėmus ataušinti. Aptepti išlydytu šokoladiniu glajumi ir palaukti, kol sustings.

Patarimas: jei meduolius laikysite gerai uždarytoje skardinėje dėžutėje, jie išliks švieži net keletą savaičių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668