1 bulvė,
1 skiltelė česnako,
4-5 kiaušiniai,
1 svogūno galvutė,
1 morka arba šiek tiek pievagrybių,
1 indelis marinuotų žirnelių,
dešros arba šoninės,
tarkuoto sūrio,
truputis aliejaus kepimui,
prieskonių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Bulvę nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais, morką sutarkuojame (o jei dėsite pievagrybius- juos smulkiai supjaustome), svogūną irgi smulkiai supjaustome, sudedame supjaustytą dešrą arba šoninę, išpaudžiame česnaką, sudedame prieskonius.
Viską sudedame į keptuvę ir apkepiname. Tuomet suberiame žirnelius ir užpilame plaktais kiaušiniais. Jei patinka, galite užbarstyti krapų. Omletą kepame uždengę keptuvę dangčiu, nemaišydami. Paskui atsargiai "blyną" apverčiame, užberiame tarkuoto sūrio ir dar kiek pakepiname uždengę dangtį, kol sūris išsilydys. Omletą patiekiame karštą. Skanaus!