40 „Paršelių uodegėlių“:
50 g lydyto sviesto;
100 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 arb. š. prieskonių meduoliams
1 arb. š. malto imbiero;
Trinta citrinos žievelė;
2 kiaušiniai;
6 valg. š. baltojo vyno;
300 g miltų;
750 g lydyto sviesto kepimui;
75 g cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlą į 8 mm storio sluoksnį ir supjaustyti 2 cm pločio ir 12 cm ilgio juostelėmis. Jas vynioti ant medinio šaukšto koto ir greitai atsargiai nubraukti į įkaitintus riebalus gruzdintuvėje. „Paršelių uodegėles“ vieną po kitos kepti 3-5 min., kol gražiai parusvės. Paskui dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra. Patiekti šviežias.