Tešlai:
1 citrina;
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
40 g krakmolo;
40 g miltų;
½ nubraukto arb. š. kepimo miltelių.
Jogurto masei:
750 g jogurto;
½ citrinos sultys;
9 arb. š. želatinos;
150 g šviežių arba šaldytų aviečių;
4 kiviai.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Nutarkuoti citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens elektriniu maišikliu didžiausiu greičiu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti 80 g cukraus bei pusę tarkuotos žievelės. Elektrinio maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos. Į masę po truputį įmaišyti trynius. Galiausiai sumaišyti krakmolo, miltų ir kepimo miltelių mišinį.
Pusę kepimo popieriumi išklotos skardos aptepti tešla ir kepti 12-15 min. Iškepusį biskvitą išimti iš orkaitės, nuimti kepimo popierių ir išpjauti 9 cm skersmens apskritimus (šie apskritimai bus bokštelių pagrindas, todėl juos reikėtų išpjauti tokio skersmens, kokius naudosite indelius bokštelių formavimui). Ataušinti.
Jogurtą sumaišyti su citrinos sultimis, likusia tarkuota žievele bei 20 g cukraus. Želatiną ištirpinti. Ją iš pradžių sumaišyti su nedideliu jogurto masės kiekiu, paskui supilti į visą jogurto masę. Atsargiai įmaišyti avietes. Kivius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos dėti į 9 cm skersmens (200 ml talpos) dubenėlius. Atsargiai, stengiantis, kad kiviai liktų prie dubenėlių kraštų pilti jogurto kremą. Galiausiai uždėti biskvito apskritimus.
Bokštelius 3-4 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų. Paskui atskirti kraštus ir išversti iš formelių. Kad bokšteliai gražiai ir lengvai išsiverstų, galima indelių kraštus šiek tiek pašildyti.