Tradiciniai afganiški porų koldūnai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tradiciniai afganiški porų koldūnai


INGREDIENTAI:

2 kg mažų žalių porų,
500 g duoninės tešlos,
250 g sauso ožkos sūrio,
0,5 l nevirinto pieno,
120 g aliejaus,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus.

Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; kiaurasamčiu išgriebkite iš keptuvės, kad nutekėtų skystis. Tešlą iškočiokite 2 mm storio sluoksniu. Išpjaukite 5 cm dydžio kvadratėlius, padėkite ant jų po šaukštelį porų įdaro, uždenkite kitu tešlos gabalėliu, galus sulipinkite, padrėkinant vandeniu.

Koldūnus 5-6 minutes virkite ant vidutinės ugnies (į puodą dėkite po 5-6 koldūnus). Išgriebkite, laikykite šiltai. Apipilkite ožkos sūrio užpilu ir tuojau pat tiekite į stalą. Kietą sūrį sugrūskite grūstuvėlyje. Trinkite, pamažu pilant šaltą pieną, kol pasidarys riebi vientisa masė. Druskos dėkite pagal skonį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668